1. KOLO NBHA CZ 2024

11.05.2024
První závod naší sezóny jsme odstartovali již tradičně na Ranči Ježkův Mlýn v Hoštce.

Velká aréna, dobré jídlo a hlavně skvělá parta lidí. To je důvod, proč se na ranč, nedaleko Roudnice nad Labem, stále rádi vracíme.

Zatímco nám na startovní listině chybělo pár našich stálých jezdců, kteří se bohužel nemohli prvního kola zúčastnit, naopak nám také přibylo pár nováčků, a to jak mezi jezdci, tak mezi koňmi. Pro ně byl start na závodech NBHA CZ úplnou premiérou. My máme velkou radost, že se naše banda zas trochu rozrostla a doufáme, že se budem vídat i nadále.

Celé závody proběhly v naprostém pořádku a počasí, díky bohu, stálo při nás.

Vítězkou disciplíny Barrel Race OPEN se stala Alena Meissnerová, která se svým koněm podala opravdu skvělý výkon. Byli jsme svědky upřímné radosti z výsledku jejich jízd. I slzička ukápla. Radost měl také Ondřej Pavlíček, který se svým koněm Ringem zajel velmi pěkné jízdy a umístil se na druhém místě. 

Vítězkou Barrel Race YOUTH se stala Adéla Urbanová, která se svým koněm zajela velmi rychlé jízdy. Je radost sledovat naše mladé jezdce, jak se rok od roku zlepšují a do závodu jdou naplno. Jen tak dál!

V disciplíně Pole Bending OPEN zvítězil Darek Rogala. Zde se odehrál krásný a napínavý "souboj" o první místo mezi Barčou a Darkem, kteří v prvním kole závodu zajeli téměř úplně totožný čas. V druhém kole do toho ovšem víc šlápli Darek s Omenem a stali se tak vítěznou dvojicí. 

Pole Bending YOUTH a ségry na bedně! Vítězkou se stala naše nejmladší závodnice s nejmenším koněm ve startovním poli - Amálka s Rinem. Rin je už zkušený pardál a s Amčou jim to pěkně šlape. Hned v závěsu za nimi pak skončila Amči starší sestra Rozárka s jejím koněm Velfedem.

Děkujeme všem zúčastněným a těšíme se na vás už 1.6. v Galantě u našich slovenských bratrů.